Dit artikel is bedoeld voor alle kattenbezitters die een tuin hebben en hun katten er buiten willen houden. Er zijn veel redenen waarom een kat de tuin in wil, zoals jagen, spelen of gewoon op zoek naar een koele slaapplaats. Ongeacht de reden, er zijn manieren waarop u uw kat van uw gazon en uit uw tuin kunt houden.

Waarom gaat mijn kat de tuin in? De beste manieren om katten buiten te houden

De beste manier om katten uit de tuin te houden, is ervoor te zorgen dat ze er niet in kunnen. Als uw tuin een omheining heeft, zorg er dan voor dat deze minstens 60 cm hoog is. Katten zijn niet erg goed in klimmen, dus als er geen hek is, kun je proberen een net of een andere barrière op te zetten.

Als uw kat al in de tuin is geweest en u wilt ze buiten houden, moet u iets op de grond leggen dat ze niet lusten, zoals cayennepeper of schillen van citrusvruchten. Je kunt ze ook proberen te besproeien met water of een luchthoorn gebruiken.

Lees ook:  De beste tips voor een gezonde tuin en hoe u uw tuin kunt organiseren

Stap één – Afschrikkende methoden en apparaten die kunnen helpen katten uit uw tuin te houden

Er zijn veel manieren om katten uit je tuin te houden, maar als je op zoek bent naar een meer humane manier om ze weg te houden, dan kun je deze drie methoden eens bekijken.

De eerste methode is de bewegingsgeactiveerde sprinkler. Deze methode is perfect voor mensen die hun tuin vrij willen houden van zwerfkatten, maar toch milieuvriendelijk willen zijn. De bewegingsgeactiveerde sproeier zal water sproeien wanneer hij beweging in het gebied detecteert, wat zal voorkomen dat zwerfkatten terugkomen.

De tweede methode is het gebruik van een laserlicht. Katten hebben gevoelige ogen en houden niet van fel licht, dus deze optie kan goed zijn voor mensen die zwerfkatten willen afschrikken zonder ze op enigerlei wijze te schaden.

De derde en laatste optie is het gebruik van een ultrasoon apparaat dat hoge

Stap twee – Oplossingen om te voorkomen dat katten uw tuin binnenkomen

Katten zijn vaak een probleem in tuinen. Ze graven de grond op, eten planten en doden kleine dieren. Hier volgen enkele oplossingen om te voorkomen dat katten uw tuin binnenkomen.

1) Zorg ervoor dat uw tuin is omheind door een hek of andere structuur waar katten niet overheen kunnen springen of onder kunnen graven.

Lees ook:  4 goedkope voortuin ideeën

2) Gebruik bewegingsgeactiveerde sproeiers om te voorkomen dat katten het gebied rond uw tuin betreden.

3) Hang borden op bij de ingangen van uw tuin met afbeeldingen van katten erop en het woord “Nee” eronder.

Stap drie – Maak uw tuin katveilig met deze eenvoudige oplossingen en hulpmiddelen

De eerste stap om uw tuin katveilig te maken, is het creëren van een barrière tussen de planten en de kat. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van kippengaas of een plastic gaas dat u op palen kunt plaatsen.

De tweede stap is het verwijderen van planten die giftig zijn voor katten, zoals azalea’s, oleanders en lelies. En tot slot moet je ervoor zorgen dat er geen andere gevaren in je tuin zijn voor de kat, zoals antivries of chemicaliën.